Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Kínai » Csípős - savanyú csirkemáj

felvitel dátuma: 2013-06-09 15:34:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2758
részletes recept
Csípős - savanyú csirkemáj
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg. csirkemáj,

3 szál sárgarépa,

3 db. paprika, (ha van színes)

5 db. közepes paradicsom,

2 marék fagyasztott kukorica

(1 doboz konzerv)

3 nagy hagyma,

5-6 gerezd fokhagyma,

2 dl. savanyúság ,

1 kk. gyömbérpor,

1 kk. őrölt koriander,

2 kk. ételízesítő,

2 kk. morzsolt csili,

1 ek szójaszósz,

kb. 1 ek. étkezési keményítő,

kevés cayenne bors (elhagyható)

1 ek. étolaj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A répát felszeleteljük. A hagymát feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a paprikát, és paradicsomot, darabokra vágjuk. Az ételt wokban készítjük.

A májat, jól átmosva, kevés felforrósított olajon elősütjük, annyira, hogy a rózsaszín megjelenjen rajta. Ekkor a májat kivesszük, félretesszük. A wokban maradt lében először a sárgarépát, a hagymát, a fokhagymát,  és a paradicsomot pároljuk. 10 perc után hozzáadjuk a paprikát, a közben kisebb darabokra vágott májat, és a kukoricát. Beleöntjük a savanyúság levét is. Ha nincs otthon, kevés almaecet mehet bele. Ekkor fűszerezzük 2 kávéskanál ételízesítővel, 1 kávéskanál őrölt gyömbérrel, ugyanennyi őrölt korianderrel, morzsolt csilivel, cayenne borssal. Ez utóbbit elhagyhatjuk. 10 percig főzzük. A legvégén, finoman, egyenletesen, keményítőt szórunk , ami az egészet összekavarva, besűríti ételünket

Rizzsel, vagy szójás, pirított spagettivel tálalhatjuk.

Mint már nálam megszokott, blogot is írtam róla, ahol több információt találhatsz:

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/06/csipos-savanyu-csirkemaj.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*