60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 dl joghurt de lehet helyette 2 deci tej is, 1 db tojás, 5 dkg olvasztott rama, 1 csipet só, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor
A kakaós tésztához:
3 evőkanál kakaó, 4 evőkanál víz
A kenéshez:
1 db tojás
A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, olvasztott ramat, joghurtot, csipet sót, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és felfuttatott élesztőt is jól összegyúrjuk, kidagasszuk.
Majd kétfelé osztjuk.
A kakaót a vízzel elkeverjük, és az egyik tésztához adjuk, ezt is jól összegyúrjuk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk,
meleg helyre téve egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán mind a két tésztát elfelezzük.
Egyforma lapokat nyújtunk belőle, majd a fehéret alulra tesszük,
ráfektetjük a kakaóst és szorosan feltekerjük.
Beletesszük a formánkba,
és még 30 percig letakarva kelesztjük.
Kis tálba tojást villával felverjük, majd megkenjük a kalácsot.
160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha gyorsan pirulna, a teteje egy alufóliát tegyünk rá, és úgy süssük tovább, kell neki az a 40 perc, hogy a belseje is megsüljön.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.