Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / roston étel receptek » Csevapcsicsa

felvitel dátuma: 2015-06-27 17:59:42       mai nézettség: 2       nézettség: 3238
részletes recept
Csevapcsicsa
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg. marha lapocka, vagy nyak,
25 dkg. sertés tarja, vagy dagadó,
25 dkg. bárányhús,
6-8 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál szódabikarbóna,
só, őrölt bors, 
szárított, vagy friss kakukkfű,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 dl. csont alaplé, vagy szódavíz,
kevés étolaj.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni. A bárány esetében mindegy, hiszen azt különleges, egyedi íze miatt adjuk a keverékhez. A húsokat kétszer ledaráljuk, közben keverednek. A nagyon apróra vágott, vagy szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá szódavizet is) őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd minimum 1 éjszakára, de inkább kettőre lefóliázott edényben hűtőbe tesszük. Ezalatt a szódabikarbóna kifejti jótékony hatását, és megpuhítja a rostokat. így a fűszerek könnyebben beleszívódnak a húsokba, ezzel teljes értékűvé téve azok ízét. Én mielőtt pihentetném a húst, megkóstolom mint a kolbászhúst, hiszen csak akkor érzem, szükséges-e valami még hozzá! Ezután kolbászkákat formálok belőle, majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütöm.
A csevapot hagyományosan vöröshagymával, más területeken ajvárral, néhol sült krumplival tálalják. 
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/06/kolbaszkak-csevapcsicsi-pljeskavica.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*