Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Cseresznyés-mandulás pite

felvitel dátuma: 2013-06-30 22:55:03       mai nézettség: 2       nézettség: 2012
részletes recept
Cseresznyés-mandulás pite
Hozzávalók 4 személyre:

2 db. tojás

4 dl. tejföl

2.5 dl. cukor

5 dl. liszt

1 csomag sütőpor

néhány csepp mandulaaroma

fél kg. cseresznye

10 dkg. mandulalap

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tojásokat a tejföllel elkeverjük simára.

Hozzáadjuk a cukrot, azzal is keverjük egy ideig.

Hozzá szitáljuk a sütőporos lisztet, majd alaposan eldolgozzuk.. Közben belecsepegtetjük a mandula- aromát..

Ha jól kidolgoztuk, simítsük a masszát  egy közepes tepsibe, amit kizsíroztunk, liszteztünk..

Rádobáljuk a cseresznyét és arra a mandulalapokat.

180 fokra előmelegített sütőbe betesszük és 30-35 percig sütjük. A sütés ideje függ a sütőtől!

Ha már szép aranysárga kész van.

Kockára vágjuk és porcukrozzuk. (nem kötelező)

 

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ezt a receptet a Szalay Könyvek sorozat Édes piték, lepények c. könyvéből tanultam. Köszönet érte.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kovács Gábor 2014 április 30

Még ma kiprobálom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*