Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Cseresznyés krémes

felvitel dátuma: 2013-06-30 13:55:08       mai nézettség: 2       nézettség: 932
részletes recept
Cseresznyés krémes
Hozzávalók 12 személyre:

vaj, porcukor, vaniliáscukor, tojás, sütőpor, tejföl, zsemlemorzsa, cseresznye, cukor, liszt, tej

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Cseresznyés krémes

- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- tejföl
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 40 dkg cseresznye
- 1/2 dl meggylikőr
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg kristálycukor
Vaníliakrém
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 8 dkg rétesliszt
- 1/2 vaníliarúd
- 6 dl tej
Vaníliakrém
A tejet 15 dkg cukorral és a félbevágott, kikapargatott vaníliával feltesszük forrni. A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre verjük. A tojások sárgáját és a lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük. Amikor a tej felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgájához öntjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük. A végén a habverővel könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot.
Tészta készitése
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sütőport, a tojássárgáját, a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és az egészet porhanyós tésztává gyúrjuk. Ha nehezen állna össze, egy kevés tejföllel vagy tejjel lazíthatjuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és hideg helyen egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, és meghintjük piskótamorzsával. A kimagozott cseresznyét meglocsoljuk meggylikőrrel, vastagon rárakjuk a piskótamorzsás lapra, megcukrozzuk, betakarjuk a vaníliakrémmel, és 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt lassan megsütjük. Hidegen szeleteljük fel.

Szakács: Szimonetta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*