Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Cseresznyeleves

felvitel dátuma: 2013-06-19 23:26:10       mai nézettség: 2       nézettség: 4368
részletes recept
Cseresznyeleves
Hozzávalók 6 személyre:
  • 70 dkg ropogós cseresznye
  • 2 nagy csipet
  • 5 ek cukor
  • 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk

Feltesszük főni 1,5 l vízben.

Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fűszerkeveréket.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot és 2-3 perc után elzárjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*