Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / Gluténmentes » Csavart fánk (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2025-02-20 15:19:59       mai nézettség: 1       nézettség: 68
részletes recept
Csavart fánk (Gluténmentes)
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg Miklós Universal mix liszt

1 tk sütőpor

csipet só

8 dkg cukor

10 dkg vaj

2 db tojás

10 g vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma

13 dkg tejföl

A sütéshez: napraforgóolaj

A csokoládészószhoz:

10 dkg étcsokoládé

50 ml tej

1 dl tejszín

½ tk őrölt fahéj

A szóráshoz:

porcukor

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Összevegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, valamint az aromát és a tejfölt, végül a lisztes keveréket is. A tésztát kézzel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezután lisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra sodorjuk, majd 1,5-2 cm széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk. Két-két tésztacsík végét összefogjuk, összecsavarjuk, majd összenyomjuk a végeket jó alaposan, hogy ne tudjanak szétnyílni. Bő, forró olajban kisütjük a tésztát. Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert jó nagyra nőnek, és nem fognak elférni. A csokoládészószhoz a tejet a tejszínnel együtt felforrósítjuk. Az összetört csokoládét beletesszük, és kevergetve megolvasztjuk benne. Belevegyítjük a fahéjat is. Frissen, porcukorral megszórva, és csokoládé-öntettel tálaljuk. Tipp: a csokoládészószt ízesíthetjük reszelt narancshéjjal, őrölt gyömbérrel, esetleg egy csipet chilivel stb. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*