40 dkg Miklós Universal mix liszt
1 tk sütőpor
csipet só
8 dkg cukor
10 dkg vaj
2 db tojás
10 g vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
13 dkg tejföl
A sütéshez: napraforgóolaj
A csokoládészószhoz:
10 dkg étcsokoládé
50 ml tej
1 dl tejszín
½ tk őrölt fahéj
A szóráshoz:
porcukor
Összevegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, valamint az aromát és a tejfölt, végül a lisztes keveréket is. A tésztát kézzel összedolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezután lisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra sodorjuk, majd 1,5-2 cm széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk. Két-két tésztacsík végét összefogjuk, összecsavarjuk, majd összenyomjuk a végeket jó alaposan, hogy ne tudjanak szétnyílni. Bő, forró olajban kisütjük a tésztát. Ne tegyünk egyszerre sok fánkot az olajba, mert jó nagyra nőnek, és nem fognak elférni. A csokoládészószhoz a tejet a tejszínnel együtt felforrósítjuk. Az összetört csokoládét beletesszük, és kevergetve megolvasztjuk benne. Belevegyítjük a fahéjat is. Frissen, porcukorral megszórva, és csokoládé-öntettel tálaljuk. Tipp: a csokoládészószt ízesíthetjük reszelt narancshéjjal, őrölt gyömbérrel, esetleg egy csipet chilivel stb.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.