2 dkg darált dió
2 dkg napraforgómagliszt
2 dkg lenmagliszt
6 dkg zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
1 tk szárított élesztő
2 db tojás
25 dkg túró
1 tk só
½ tk fokhagymapor
1-1 tk lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó
A túrótól nem csak napokig puha marad a zsömle (már ha marad), hanem az egy darabra eső szénhidráttartalmat is lecsökkenti, tehát fogyókúrázók is bátrabban fogyaszthatják!
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb zsömléket formázunk, a tetejüket az almaszeletelővel megmintázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Amíg a sütő bemelegszik 200 fokra, a zsömlék pihennek, majd 15 percig sütjük 200 fokon, ezután visszavesszük a hőt 180 fokra, és további 15 percig sütjük. (9 db, 50 perc).
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.