Az élesztő felfuttatásához:
50 ml víz
15 g friss élesztő
1 tk cukor
A tésztához:
100 g Nutri Free mix per Pane liszt
100 g Miklós’ Universal mix liszt
1 tk útifűmaghéj
80-100 ml víz
1 tk só
1 db tojás
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük, majd 10 perc alatt kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és langyos helyen a háromszorosára kelesztjük (kb. 1 óra alatt). Ha megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk, és egyesével, olajozott kézzel, kicsit megnyújtjuk, aláhajtjuk, és ezt megismételjük 3-4-szer, majd gombócot formálunk. Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk. 40 perc elteltével belenyomjuk a mintát (én most egy félbevágott műanyagpalackot használtam, de almaszeletelő is jó). Nyugodtan nyomjuk bele mélyen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, de azért ne vágjuk át teljesen. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (6 db, 140 perc kelesztéssel együtt).
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.