Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / Gluténmentes » Császárzsömle (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2024-09-27 10:40:05       mai nézettség: 1       nézettség: 159
részletes recept
Császárzsömle (Gluténmentes)
Hozzávalók 4 személyre:

Az élesztő felfuttatásához:

50 ml víz

15 g friss élesztő

1 tk cukor

A tésztához:

100 g Nutri Free mix per Pane liszt

100 g Miklós’ Universal mix liszt

1 tk útifűmaghéj

80-100 ml víz

1 tk só

1 db tojás

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük, majd 10 perc alatt kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük, fóliával letakarjuk, és langyos helyen a háromszorosára kelesztjük (kb. 1 óra alatt). Ha megkelt, 6 egyenlő részre osztjuk, és egyesével, olajozott kézzel, kicsit megnyújtjuk, aláhajtjuk, és ezt megismételjük 3-4-szer, majd gombócot formálunk. Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk. 40 perc elteltével belenyomjuk a mintát (én most egy félbevágott műanyagpalackot használtam, de almaszeletelő is jó). Nyugodtan nyomjuk bele mélyen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, de azért ne vágjuk át teljesen. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. (6 db, 140 perc kelesztéssel együtt).  

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*