8 egész szelet kenyér
10 dkg reszelt, markáns ízű sajt
4-6 szelet füstölt sonka
20 dkg vaj
A besamel mártáshoz:
3 dkg vaj
1 púpozott ek liszt
2 dl tej
Só, szerecsendió
1 mk mustár
1 tojás sárgája
4 db tojás
A besamelmártáshoz a vajat egy kis lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk, miközben folyamatosan keverjük kisméretű habverővel. A tejet felforrósítjuk, fokozatosan ráöntjük a lisztre, szintén állandó keverés mellett besűrítjük. Mikor kellően sűrű krémet kapunk, belereszelünk kevés szerecsendiót (tényleg csak egy kis csipetet, nagyon intenzív az íze) és megsózzuk. Fedőt teszünk rá, langyosra hűtjük. Ekkor belekeverjük a mustárt és a tojássárgáját.
A Croque Monsieur-höz a kenyereket magunk elé fektetjük, mindegyiket megkenjük a mártással, elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot és a sonkát. Kettőt-kettőt összefordítunk, összenyomkodjuk és a felforrósított vajban minden oldalukat ropogósra sütjük.
A croque madame-hoz a tojásokból egyenként tükörtojást sütünk, a kész melegszendvics tetejére helyezve tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.