Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Krumplis egytálak » Cordon bleu rakott krumplin

felvitel dátuma: 2015-05-28 20:25:28       mai nézettség: 2       nézettség: 1817
részletes recept
Cordon bleu rakott krumplin
Hozzávalók 4 személyre:
A cordon bleu-höz:
4 vastagabb szelet karaj
4 szelet trappista sajt (érdemes kipróbálni mascarponéval is)
4 szelet sonka
a panírhoz liszt tojás, zsemlemorzsa,
, őrölt bors,
olaj a sütéshez
 
A rakott krumplihoz:
1 kg krumpli
1 kis pohár tejföl
2 tojás
1 nagy ek liszt
vaj a sütőtálba
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A krumplit sós vízben héjával feltesszük főni, mikor a villa könnyen megy bele meghűtjük, meghámozzuk.

A hússzeleteket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.

Kés fonákjával megütögetjük, egy kicsit puhítva a rostokat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egyik felére 1 szelet sajtot, és 1 szelet sonkát teszünk . A húst ráhajtjuk a tetejére, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.

Sütőtálat kivajazunk, a szeletekre vágott krumplit sorba rakjuk, és a tejfölből, felvet tojásból, sóból, lisztből kikavart mártással leöntjük. Előmelegített sütőben először fólia alatt, később anélkül megsütjük.

Tálaláskor a már kissé meghűlt rakott krumpliból kockákat vágunk, majd mindenkinek egy cordon bleu-vel a tetején tálaljuk.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*