Hozzávalók a tésztához:
1 tojás, 15 dkg vaj 1 mokkáskanál szódabikarbóna 15 dkg porcukor 40 dkg liszt 2 dl tejföl
Hozzávalók a krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg vaj
5 dkg cukor
kb. 5 evőkanál baracklekvár a középső lap töltéséhez
Porcukor a felszeletelt sütemény tetejére
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kell kapnunk.
4 cipóra osztjuk. 25 × 38 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 4 lapot sütünk,
egymás után. Világosra sütjük, kb. 12-15 perc alatt megsül 180°C-on.
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük.
A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját és
kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük:
Egy nagyobb téglalap alakú tálat kikészítünk, s erre rakjuk a tésztát. 1 lap, erre jön a krém
fele, majd megint 1 lap, erre kenjük a lekvárt, megint 1 lap, erre kenjük a maradék krémet,
majd az utolsó lapot is rátesszük.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy éjszakára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.