0,5 kg csirkemell filét
2 doboz natúr joghurt
2 citrom reszelt héja
só ,bor
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 dl kölest
+ só
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kókuszolaj
1 doboz konzerv csicseriborsót,
1 csokor petrezselyemzöld
A csirkemell filét tetszőleges darabokra, szeletekre vágom
2 doboz natúr joghurt
2 citrom reszelt héja
só ,bor
1 gerezd reszelt fokhagyma
A fűszereket, izésítőket a joghurthoz keverem és bele teszem a csirkemell szeleteket. Összeforgatom hogy a húsra mindenhova jusson a pácból
Hűtőbe teszem 1-2 órát.
A köret két részből áll.
1 dl kölest 3 dl vízben + só, megfőzök.
A másik részhez e kisebb vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát felaprítok. 2 evőkanál kókuszolajon megpárolom. Hozzáadok 1 doboz konzerv csicseriborsót, melyet előzőleg leöblítettem. Jól átpirítom.
Közben egy csokor petrezselyemzöldet felaprítok.
A csicseriborsóhoz hozzákeverem a kölest és az apróra vágott petrezselymet.
Most már ismét foglalkozom a hússal. 2 evőkanál kókuszzsíron elkezdem sütni őket. Bár a joghurt miatt, amit persze szépen rákanalazok, ettől lesz nagyon finom omlós, inkább párolódni fog. Így a sütési idő egy kicsit hosszabb mint máskor.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.