A piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor vagy eritrit
4 ek rizsliszt
A krémhez:
3 dl tej
1 cs. vanília ízű GM pudingpor
2 db citrom leve és héja
20 dkg vaj
15 dkg cukor
Továbbá: pár csepp piros, és sárga ételszínezés
A citromkrémhez a pudingport a tejben keverjük el, adjuk hozzá a cukrot is, majd főzzük sűrű krémmé, hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült és kihűlt pudingot habosítsuk ki a vajjal, majd adjuk hozzá a citromok levét és lereszelt héját is, valamint pár csepp citromsárga ételszínezéket.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük tovább, adjuk hozzá a tojások sárgáját is, ezt is dolgozzuk bele, majd óvatosan - kézi habverő - segítségével a rizslisztet is keverjük bele. Sütőpapírral bélelt "gáz tepsibe" simítjuk és kb 8-10 készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Húzzuk le róla a papírt majd kenjük meg a citromkrémmel (kb 4 evőkanálnyi krémet hagyjunk meg a külseje díszítéséhez) és tekerjük fel.
A tekercset kívülről vonjuk be a krémmel, kb 1evőkanálnyi krémet színezzünk be narancssárgára, és készítsük el a csibe lábát, csőrét, taraját.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.