Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hal ételek recept » Citromos, borsos halfilé

felvitel dátuma: 2014-01-13 12:26:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2656
részletes recept
Citromos, borsos halfilé
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg. tengeri halfilé (fagyasztott)
1 db citrom leve,
kevés ,
frissen őrölt bors ízlés szerint,
1 kanál mustár,
2 kanál tejföl, vagy főzőtejszín,
néhány gerezd fokhagyma,
1 dl száraz rozé bor.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A halfiléket megsóztam, citrom levével beitattam, és hosszabb ideig állni hagytam. Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem
Forró olajba néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig sütöttem a halszeleteket, közben 1 dl száraz rozé bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek papírtörlőre szedtem, és leitattam a zsiradékot
Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére 1 kanál mustárt, és 2 kanál tejfölt, kevés citromlevet öntve, összeforraltam. (elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is)
A közben elkészült vajas krumplipürével, és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.
 
Ez a recept is megtalálható blogformájában, több képpel:  http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/12/citromos-borsos-halfile.html
 
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*