egy jó nagy és egy kisebb füstölt csülök
60 dkg liszt
2 tk só
2 ek olaj
2 dkg élesztő (itt 1 dkg élesztő és 1ek kovász)
3,5 dl víz (kb.)
1 tk cukor
A csülköket előző este egyben megfőzzük, hagyjuk a levében kihűlni, hogy szaftos maradjon.
A csülökből a csontokat eltávolítjuk, de nem vágjuk fel, maradjon a csülök egyben.
Másnap az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral és 3-4 ek liszttel együtt elkeverjük, hagyjuk, hogy megkeljen, tehát kovászt készítünk. (Kb 30 perc)
Ezután egy tálban a hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk, majd kissé meglisztezve és egy konyharuhával letakarva huzatmentes helyen hagyjuk, hogy duplájára keljen. (kb. 1 óra)
Lisztezett deszkára borítjuk, kettéosztjuk. Mindkettőt kör alakúra nyújtjuk, majd a kicsontozott csülköket egyben a tészta közepére tesszük, majd a tészta széleket körbe-körbe ráhajtjuk a húsra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, hogy a hajtások alulra kerüljenek, és megint hagyjuk, hogy a duplájára keljenek, majd vizes kézzel a cipókat körbe simítjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Langyosan és hidegen egyaránt finom.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.