10 dkg zsír vagy olaj, 20 dkg füstölt szalonna, 1,5 kg hagyma, 2 kg paprika, 0,5 kg paradicsom, 1,5 kg csirkecomb - szárny - csontos mell, 1,5 kg édeskáposzta, 4-5 gerezd fokhagyma, só bors, őröltpaprika
Felszeleteljük a hozzávalókat a lecsónak megfelelően. A hagymát, paprikát, paradicsomot szeletekre. A szalonnát apró kockákra, a csirkét (mintha pörköltet készítenénk belőle) feldaraboljuk. A káposztát legyaluljuk /én vékony csíkokra vágtam/
A zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát rátéve kissé megpirítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Rányomjuk a fokhagymát, átkeverjük és beletesszük a húst, jól átsütjük. Nem baj, ha egy kis színt kap.
Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, ha egy kicsit összeesett megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a paradicsom szeleteket.
Fél óra főzés után hozzáadjuk a káposztát és addig főzzük, míg minden megpuhul és a levét szépen elfőtte.
Ez egy alapvetően bográcsos étel, de gázon főzve is valami csoda
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.