A tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 egész tojás , 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 2,5 dkg élesztő, fél dl olaj 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez
40 dkg Chilis bab alap ,ami darált hússal készült
1 nagy fej hagyma
40 dkg darált hús
vörös bab konzerv
1 kukorica konzerv
1- 2 chili paprika
Paprikakrém
Chilis bab alap por .
20 dkg trapista sajt vagy füstölt sajt
Tetejére
1 tojás a kenéshez
10 dkg reszelt sajt
A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót az olvasztott vajat ,tojásokat,tejfölt, puha tésztát kapjunk az a lényeg , ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben elkészítjük a töltelékeket.Pici olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát ,belerakom a darált húst ,paprika krémet ,chili paprikát .Sózom picit és kevés vízzel puhára főzöm .Mikor majdnem kész beleteszem a chilis bab alap port .Trapista sajtból 20 dkg kicsi kockákra vágok ,ez lesz a másik töltelék Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. Egyenletesen háromszögeket vágunk belőle A vastagabb részre halmozzuk a tölteléket és mint egy kiflit feltekerjük Szépen sütőpapíros tepsibe helyezzük . A sütőt előmelegítjük, majd a tészták tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal .Majd forró sütőben 180 -200 fok körüli hőmérsékleten 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Nagyon finom ínyenc falatok lesznek belőle .
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.