Hozzávalók 4 főre:
2 salátaszív (a saláta belső, sárgásabb levelei)
4 egész csirkecomb
2 ek olaj
Só, bors
4 szelet(szénhidrátcsökkentett) kenyér
Az öntethez:
2 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
Só, bors
1 kk mustár
1 ek olívaolaj
2 kk citromlé
5 dkg edami vagy fehér cheddar sajt
Az öntethez a fokhagymát átnyomjuk, a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk.
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 190 fokon háromnegyed óra alatt megsütjük, a bőre ropogós legyen. Kicsit kihűtjük, a húst letépkedjük a csontokról.
A kenyeret kis kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Tálaláskor a salátaleveleket elrendezzük egy nagy tálon (ha túl nagyok, kisebbre téphetjük). Rászórjuk a húst és a kenyérdarabkákat. végül meglocsoljuk az öntettel.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.