Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Sültek / roston étel receptek » Cézár saláta joghurtos öntettel

felvitel dátuma: 2014-03-09 19:28:39       mai nézettség: 1       nézettség: 4252
részletes recept
Cézár saláta joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók 4 főre:

2 salátaszív (a saláta belső, sárgásabb levelei)

4 egész csirkecomb

2 ek olaj

Só, bors

4 szelet(szénhidrátcsökkentett) kenyér

 

Az öntethez:

2 dl natúr joghurt

1 gerezd fokhagyma

1 tojás sárgája

Só, bors

1 kk mustár

1 ek olívaolaj

2 kk citromlé

5 dkg edami vagy fehér cheddar sajt

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az öntethez a fokhagymát átnyomjuk, a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk.

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 190 fokon háromnegyed óra alatt megsütjük, a bőre ropogós legyen. Kicsit kihűtjük, a húst letépkedjük a csontokról.

A kenyeret kis kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.

Tálaláskor a salátaleveleket elrendezzük egy nagy tálon (ha túl nagyok, kisebbre téphetjük). Rászórjuk a húst és a kenyérdarabkákat.  végül meglocsoljuk az öntettel.

Szakács: Tetovált lány


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*