Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / Gluténmentes » Céklatorta (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2024-09-30 11:00:25       mai nézettség: 2       nézettség: 126
részletes recept
Céklatorta (Gluténmentes)
Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:

20 dkg főtt vagy sült cékla

4 dkg kölesliszt

3 dkg barna rizsliszt

8 dkg kölespehelyliszt (vagy kölesliszt)

2 ek kókuszzsír (vagy vaj)

10-12 db áztatott datolya

1 tk szódabikarbóna

1 ek citromlé

ízlés szerint: szegfűszeg, kardamom és őrölt fahéj

Mascarponés krém hozzávalói:

25 dkg mascarpone

2-3 ek méz vagy édesítő

1 db citrom leve

1 tk vanília aroma

kb. 10 dkg főtt vagy sült cékla
 

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát. Keverőtálba öntjük a liszteket, a szódabikarbónát és a fűszereket, ízlés szerint. A sült céklát a kókuszzsírral (vagy vajjal), és a beáztatott datolyával egy késes aprítóba tesszük, vagy botmixerrel pépesítjük. Nem kell túl simára keverni, maradhatnak benne kisebb datolya- és cékladarabok. Ezután a lisztes keverékhez öntjük a céklás masszát, plusz a citrom kifacsart levét. Egy 23 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, és 175 fokon 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a mascarponés krémet. A hozzávalókat krémesre turmixoljuk, majd a kihűlt torta tetejét rusztikusan megkenjük vele. Díszíthetjük pirított dióval, mandulával. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*