Tészta:
20 dkg főtt vagy sült cékla
4 dkg kölesliszt
3 dkg barna rizsliszt
8 dkg kölespehelyliszt (vagy kölesliszt)
2 ek kókuszzsír (vagy vaj)
10-12 db áztatott datolya
1 tk szódabikarbóna
1 ek citromlé
ízlés szerint: szegfűszeg, kardamom és őrölt fahéj
Mascarponés krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone
2-3 ek méz vagy édesítő
1 db citrom leve
1 tk vanília aroma
kb. 10 dkg főtt vagy sült cékla
Először elkészítjük a tésztát. Keverőtálba öntjük a liszteket, a szódabikarbónát és a fűszereket, ízlés szerint. A sült céklát a kókuszzsírral (vagy vajjal), és a beáztatott datolyával egy késes aprítóba tesszük, vagy botmixerrel pépesítjük. Nem kell túl simára keverni, maradhatnak benne kisebb datolya- és cékladarabok. Ezután a lisztes keverékhez öntjük a céklás masszát, plusz a citrom kifacsart levét. Egy 23 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk, és 175 fokon 25-30 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a mascarponés krémet. A hozzávalókat krémesre turmixoljuk, majd a kihűlt torta tetejét rusztikusan megkenjük vele. Díszíthetjük pirított dióval, mandulával.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.