Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hal ételek recept » Caca / sült tengeri apróhal.

felvitel dátuma: 2015-06-15 18:51:49       mai nézettség: 1       nézettség: 2401
részletes recept
Caca / sült tengeri apróhal.
Hozzávalók 4 személyre:

gyorsfagyasztott tengeri apróhal, amit én az egyik ismert áruházláncban vásároltam 1 kilós csomagban, 1500 Ft. körüli áron. A sütéshez elengedhetetlen a , forró étolaj!  (forrónak kell lennie, mert így őrzi meg ropogósságát a hal, bőségesnek, mert a hideg hal, így nem hűti vissza az olajat)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
Aki járt Bulgária tengerpartján a 70-es, 80-as években, a sopszka saláta mellett nosztalgiával emlékszik vissza cacára, a sült tengeri apró halra, amit a tengerparton sütöttek, és legtöbbször hajtogatott újságpapírban lehetett (szinte fillérekért) kapni frissen, forrón. Aki megkóstolta, soha nem felejti el! 
 
A felforrósított olajban, megfelelő adagokban megsütjük a halat, amit azonnal papírtörlőre szedünk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Megsózva, esetleg citromlével megcsöpögtetve fogyasztjuk. Mivel nem csak a tengerparti sütödékben, hanem egyes éttermek kínálatában is szerepelt a CACA, ott sült burgonyát is tálaltak mellé.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/06/caca-sult-tengeri-aprohal-a.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*