Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Burgundiai rokfortos körte.

felvitel dátuma: 2015-04-06 17:53:56       mai nézettség: 2       nézettség: 4305
részletes recept
Burgundiai rokfortos körte.
Hozzávalók 2 személyre:
Hozzávalók 4 db-hoz:
  2 közepes alexanderkörte
  3 dl száraz vörösbor (pl. nagyburgundi)
  1 ek. kristálycukor
 1/2 kisujjnyi fahéj
  2 szem szegfűbors
  20 g héjas pisztácia
  20 g tisztított mogyoró
  100 g érett rokfort (márványsajt)
 100 g natúr vajkrém
 só, bors
 néhány citromfűlevél
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
 1. Érett, de kemény körtéket vásárolunk, megmossuk, meghámozzuk, és száruk épségére ügyelve félbevágjuk őket. Alsó domborulatukból levágunk 1-1 vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tálon, közepükből pedig karalábévájóval kivágjuk a magházukat, és egy kevés gyümölcshúst is, hogy helye legyen a tölteléknek .
 
  2. A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és a szegfűborssal, beletesszük az elfelezett körtéket, és többször is meg-megforgatva, mérsékelt tűzön félpuhára főzzük 15 percig. A borban hagyjuk kihűlni,és 1 napot állni,hogy átvegye a bíbor színét a bornak.
 
  3. Másnap : a pisztáciát tisztítva vegyük. Serpenyőbe szórjuk, zsiradék hozzáadása nélkül, folyamatosan kevergetve-rázogatva mérsékelt tűzön kissé megpirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.Natúr mogyorót pirítottat vegyünk,így egyszerűbb. Mindkettőnek a felét darabosra, a felét finomra vágjuk.
 
  4. A körtéket üregükkel lefelé papírkendőre borítjuk, és felitatjuk róluk a nedvességet . A sajtot villával megtörjük, hozzáadjuk a vajkrémet, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük , és krémesre keverjük.tegyük hűtőbe egy rövid időre.
 
  5. Beledolgozzuk a krémbe a finomra vágott mogyorót és pisztáciát, csillagcsőrös habzsákba szedjük, majd kerek rózsákat nyomunk a körték üregébe . Tetejüket megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és pisztáciával , tálra rendezzük, végül lazán, de gondosan letakarjuk, fél órára hidegre tesszük. Fogyasztás előtt a citromfűlevélkéket leöblítjük, és körbedíszítjük velük a tál szegélyét. Előételként, borkorcsolyaként kínálhatjuk.20 percre tegyük hűtőbe tálalásig.
Szakács: zsuzsimama


Film link: http://zsuzsamama-konyhaja.blogspot.hu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*