3-4 ek napraforgóolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csapott ek rizsliszt
2 tk fűszerpaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 ek házi ételízesítő
1 mk őrölt kömény
1 mk őrölt fekete bors
½ csokor petrezselyem
1 ek aprított snidling
1 dl tejföl
A gombóchoz:
50 dkg krumpli
10 dl víz
1 ek só
2 db tojás
1 tk só
kb. 5-6 ek Miklós’ Universal mix liszt
½ ek aprított petrezselyem
½ ek aprított snidling
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük (a főzőlét félretesszük, azzal öntjük majd fel a levest) és kihűtjük. A hagymát megdinszteljük az olajon, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a 2 ek liszttel egy kicsit együtt pirítjuk, végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát is, és az apró kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Apránként, kevergetve felöntjük a krumpli főzővízével, kiegészítjük 2 literre, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, és lefedve, takaréklángon főzzük kb. 20 percig. Közben elkészítjük a burgonyagombócot. A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a tojásokat, sót, a lisztet, petrezselymet, snidlinget, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a levesben kb. 10 perc alatt megfőzzük. Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, a snidlinggel, és külön kínáljuk hozzá a tejfölt.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.