Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Burgonya főzelék, sertés pörkölttel.

felvitel dátuma: 2023-05-07 14:19:29       mai nézettség: 3       nézettség: 661
részletes recept
Burgonya főzelék, sertés pörkölttel.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók a burgonya főzelékhez: 1,5 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 db babérlevél 1 csapott evőkanál só víz. Habarás: 4 púpos evőkanál tejföl 1 teáskanál só 1 dl tej 5 evőkanál finomliszt 1 merőkanálnyi főzőlé. Sertés pörkölt hozzávalók: 1,5 kg sertéscomb 1 nagy fej vöröshagyma 1 dl olaj 8 gerezd fokhagyma 1 csapott evőkanál őrölt fűszerkömény 2 púpos evőkanál fűszerpaprika őrlemény édes 1 mokkáskanál őrölt fekete bors 1 csapott evőkanál só 1 teáskanál ételízesítő 2 babérlevél 2 db fehér paprika 2 evőkanál sűrített paradicsom Annyi víz,hogy ellepje .
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A burgonya főzelék elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk,kisebb kockákra vágjuk és beletesszük egy fazékba. A és fokhagymát megpucoljuk, beletesszük a fazékba a burgonyához. Ezt felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje,majd beletesszük a babérlevelet és az egy csapott evőkanál sót. Majd lefedve kis lángon puhára főzzük. Egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tejet ,tejfölt egy teáskanál sót és csomómentesre keverjük. A főzelék vizéből egy kis merőkanálnyit adunk hozzá apránként,közben keverjük. Ez a hőkiegyenlítés miatt kell főként. Ezt a keveréket azaz habarást , folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a fazékban lévő burgonyához. Az én férjem szereti ha van benne pici cukor és pici ecet. Így teszek bele két teáskanál cukrot és egy teáskanál ecetet . Persze ez elhagyható, ha valakinek ez nem tetszik. Majd további 5 percet főzzük,közben kevergetjük,hogy oda ne égjen az alja. A sertés pörkölt elkészítése: A húst megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, én a hájas részt mindig eltávolítom. A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk,majd jó apróra vágjuk. Közepes lángon ,egy mélyebb , fedővel ellátott fazékba elkezdjük melegíteni az olajat. Jöhet rá az apróra vágott vöröshagyma és paprika. Mikor megpirult, jöhet rá a husi. Fehéredésig pirítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a pirult húshoz. Jöhetnek bele a fűszerek, és a sűrített paradicsom. Jól átkeverjük. Felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje. Vissza vessszük takarékra a tűzhelyet ,lefedjük és hagyjuk alacsony fokozaton rotyogni . Azért 20 percenként kavarjuk meg. Nekem 2,5 óra volt míg megfőtt. Utólag ízesíthetjük még,ha kevés a só. Nekem nem kellett bele semmi. Jó étvágyat kívánok!
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*