Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Bulguros hús

felvitel dátuma: 2018-03-24 17:47:48       mai nézettség: 2       nézettség: 3082
részletes recept
Bulguros hús
Hozzávalók 5 személyre:
4 db felső csirkecomb 
1 kisebb vöröshagyma
1 közepes paradicsom
fél db fehérpaprika
1 csomag bulgur (12,5 dkg)
1 evőkanál só
1 csipett őrölt köménymag
1 csipett fehérbors
2 evőkanál hidegen sajtolt lenolaj
http://grapoilashop.hu/
1 kb. 2 dl-es bögrényi zöldborsó
kb. 7-8 dl víz
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az 
apróra összekockázott csirkecombokat. 
A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk, 
s jó lesz húslevesbe. 
Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük 
a víz kb. felével. 
Beleszórjuk a bors, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát 
és azokat is belerakjuk. 
Forrás után kb. 15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért 
néha megkevergetjük. 

Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, 
levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót. 
Ráöntjük a többi vizet, s fedő 
alatt puhára főzzük még kb. 15-20 percig, közben többször megkeverjük. Ha úgy látjuk, hogy 
még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit. 
Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk 
alatta a gázt, de még kb. 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és magá-
ba szívja a nedvességet. 
Én utána ki szoktam venni a paradicsom és a paprika darabokat.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/285_Bulguros-hus.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*