4 db felső csirkecomb 1 kisebb vöröshagyma 1 közepes paradicsom fél db fehérpaprika 1 csomag bulgur (12,5 dkg) 1 evőkanál só 1 csipett őrölt köménymag 1 csipett fehérbors 2 evőkanál hidegen sajtolt lenolaj http://grapoilashop.hu/ 1 kb. 2 dl-es bögrényi zöldborsó kb. 7-8 dl víz
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon, majd belerakjuk az
apróra összekockázott csirkecombokat.
A maradék csirkecomb csontját pedig lefagyasztjuk,
s jó lesz húslevesbe.
Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük
a víz kb. felével.
Beleszórjuk a bors, köménymagot, s 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát
és azokat is belerakjuk.
Forrás után kb. 15 percig főzzük takarék lángon fedő alatt, de azért
néha megkevergetjük.
Megnézzük villával, s ha már kezd puhulni a hús, akkor a zacskós bulgurt csap alatt átmossuk,
levágjuk a tetejét, s rászórjuk a húsra, beleszórjuk a zöldborsót.
Ráöntjük a többi vizet, s fedő
alatt puhára főzzük még kb. 15-20 percig, közben többször megkeverjük. Ha úgy látjuk, hogy
még elbírna egy kis vizet, akkor önthetünk rá egy kicsit.
Ha letelt a 15-20 perc, akkor elzárjuk
alatta a gázt, de még kb. 5-10 percig fedő alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és magá-
ba szívja a nedvességet.
Én utána ki szoktam venni a paradicsom és a paprika darabokat.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.