Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / Gluténmentes » Bulguros császármorzsa

felvitel dátuma: 2018-04-05 21:20:02       mai nézettség: 1       nézettség: 2243
részletes recept
Bulguros császármorzsa
Hozzávalók 4 személyre:
12,5 dkg bulgur (1 zacskó)
1 egész tojás
1 evőkanál kristálycukor
1,5 dl meleg tej
1 egész citrom héja
1 evőkanál hidegen sajtolt olivaolaj

http://grapoilashop.hu/

1 csipet só
2 evőkanál porcukor (tálaláshoz)
3 evőkanál baracklekvár (tálaláshoz)
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. 
Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba. 
Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük. 
Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet. 
Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojás sárgáját. 
A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá és azt is belekeverjük. 
Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben és hozzáöntjük ezt a masszát. 
Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül. 
Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni lapos fakanállal. 
Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon. 

Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt 
teszünk rá.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/286_Bulguros-csaszarmorzsa.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*