12,5 dkg bulgur (1 zacskó)
1 egész tojás
1 evőkanál kristálycukor
1,5 dl meleg tej
1 egész citrom héja
1 evőkanál hidegen sajtolt olivaolaj
1 csipet só
2 evőkanál porcukor (tálaláshoz)
3 evőkanál baracklekvár (tálaláshoz)
A zacskós bulgurt csap alatt átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük.
Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba.
Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük.
Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet.
Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojás sárgáját.
A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá és azt is belekeverjük.
Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben és hozzáöntjük ezt a masszát.
Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, annál hamarább elkészül.
Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni lapos fakanállal.
Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.
Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt
teszünk rá.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.