Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Brokkolis csirkekocka

felvitel dátuma: 2015-01-09 06:34:03       mai nézettség: 4       nézettség: 3858
részletes recept
Brokkolis csirkekocka
Hozzávalók 4 személyre:
*4 nagyobb, vékony csirkemell szelet
*1 kisebb fej brokkoli (kb. 25 dkg)
*2 kisebb tojás
*4 nagy ek sűrű tejföl
*15 dkg trappista sajt
*2-3 dkg parmezán (el is hagyható ha nincs otthon)
*1 nagy csipet
*1 csipet őrölt bors
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
A megtisztított hús szeleteket (ha picit vastagabb kiklopfoljuk) meghintjük sóval, borssal és kicsit félretesszük.
A brokkolit apró rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Lereszeljük a sajtokat, majd egy nagy marék kivételével a tojásos tejfölbe keverjük.
Egy kisebb jénai tálat (21*21*5 cm-es) vékonyan kikenünk egy kávéskanálnyi margarinnal, majd belefektetjük a melleket úgy, hogy teljesen befedjék a jénai alját.
Szépen rárakjuk a brokkoli rózsákat.
Rákanalazzuk a sajtos masszát (nagy része a húsra folyik, de sütés közben szépen megemelkedik), megszórjuk a félretett sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul, ez kb. 35 perc. Nem szükséges alufóliával lefedni, ennyi idő alatt a hús a tejfölös szószban szépen megpuhul, esetleg egy villával ellenőrizhetjük, hogy puha-e.
Ha hagyjuk egy kicsit hűlni, éles késsel szépen szeletelhető.
Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*