Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Ínyencség étel receptek » Bőrös, ropogós malacsült

felvitel dátuma: 2014-11-30 10:14:02       mai nézettség: 3       nézettség: 7523
részletes recept
Bőrös, ropogós malacsült
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kiló körüli bőrös malacoldalas,
durva szemű ,
frissen őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
1 nagyobb fej fokhagyma,
2 vöröshagyma,
1 nagy szál rozmaring,
4 kisebb szál kakukkfű,
2 db alma.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:
A húst a bőrös oldalán keresztbe, és hosszába beirdaltam, durva szemű sóval jól bedörzsöltem, úgy, hogy a felvágott bőr közé is kerüljön, frissen borsot őröltem , majd végig kenegettem mustárral is, amit szintén beledörzsöltem a húsba. Éjszakára lefóliázott tálban hűtőbe tettem.
Másnap nagyobb tepsibe tettem meghámozott negyedelt almával, negyedelt vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, a zöld fűszerekkel együtt. (Ha szárított fűszereink vannak, azt is a pácolás alatt adjuk hozzá lényegesen kisebb mennyiségben, mint a frisset. A sütés után ugyanis a fűszerek ki lettek véve, csak az aromájuk, illatuk maradt a sültben.) Kevés vizet öntöttem alá, majd alacsonyabb hőfokon (kb.180°) három órán keresztül sütöttem alufólia alatt. Magasabb hőmérsékleten, a fóliát levéve újabb egy óráig sült, hogy a bőre megpiruljon. Végig a bőrös résszel felfelé sült a hús. Zsiradékot egyáltalán nem adtam hozzá utólag, mert nem volt szükség . A tepsiben lévő zöldségek, az alma, és a hús is magukba szívták a fűszerek, a fokhagyma ízét, ami különösen a végén az étel mellé tálalt almán, és hagymán volt érezhető. A megszáradt rozmaring, és kakukkfű kivételével minden fel lett tálalva, és fogyasztható volt.
 
Fűszeres főtt-sült krumplival, és párolt káposztával tálaltam, melyekről a mellékelt linken olvashattok. Külön, mindegyik receptjét megtaláljátok a receptoldalon is.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2014/11/boros-malacsult-fott-sult-fuszeres.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*