Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Nehéz » Borkocsonya

felvitel dátuma: 2015-01-20 11:16:10       mai nézettség: 5       nézettség: 2659
részletes recept
Borkocsonya
Hozzávalók 4 személyre:
Első réteg:
3 dl. rozé bor, 2 lapzselatin, 1 evőkanál forralt bor fűszerkeverék, 2 db csillagánizs, 2 ek. szorbit, vagy cukor.
 
Második réteg:
200 g. habtejszín, 2 lapzselatin, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál szorbit, vagy cukor, 1 csipet .
 
Harmadik réteg:
3 dl. száraz fehérbor, 2 lapzselatin, 1 lime leve, 1 kávéskanál szorbit, vagy cukor.
Előkészületi idő: 360 perc


Elkészítés:

Nagy türelmet, és gyakorlatot igényel, de egyszerűbben is elkészíthető, ha csak egy réteget csinálunk.

Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel, a cukorpótlóval együtt felforraltam, majd leszűrtem. A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztattam, majd kinyomkodtam, és hozzáadtam a meleg borhoz. Feloldódás után poharakba adagoltam, majd több óráig hűtöttem. A második rétegnél, a tejszínhabot, mielőtt kitöltöttem volna a dobozából, jól felráztam, és összekevertem a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, (a csipet , még jobban kiemeli az édes, és a vaníliás ízeket) és a cukorpótlóval. A zselatint hideg vízbe beáztattam, majd 5 perc után kinyomkodtam, és 1 dl. meleg tejjel elkevertem. Mikor feloldódott, mindet csomómentesre kevertem, és újabb réteget tettem belőle a poharakba

Mikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítettem a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztattam, kinyomkodtam, majd a még meleg bor, citromlé, és édesítő keverékéhez adtam. 
Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban, és mikor egy nap múlva megdermedt, lime karikákkal díszítettem meg a poharat. 
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/01/borkocsonya.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*