Hozzávalók:
60 dkg borjúcomb
5 dkg zsír
5 dl csontlé
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 ek édesnemes fűszerpaprika
só,
1 ek liszt
2 ek tejföl
Galuska:
30 dkg liszt
4 tojás
2 ek tejföl
só
Elkészítés:
1. A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágjuk.Zsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
2. Húsalaplével, csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat, sóval, ízesítjük és lassan párolni kezdjük.
3. Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
4. A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd majd egy kevés csontlével felöntjük. (Én egy kevés száraz fehér borral is megbolondítottam,amitől pikáns íze lett.)
5. Amikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk a pörköltet vele.
8. Tálaláskor tejfölpöttyökkel,és paprikás zsírral diszítjük,illetve petrezselyemzölddel koronázzuk.
6.Házikészítésű galuskával tálaljuk.
7. A galuskát a leírtakból kikeverjük a tésztát,és deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő sós vízbe.Pár percig főzzük,és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le,és szedjük olvasztott vajra a galuskákat.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.