Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Bolognai spagetti

felvitel dátuma: 2013-03-15 13:32:59       mai nézettség: 1       nézettség: 3022
részletes recept
Bolognai spagetti
Hozzávalók 6 személyre:

 

500 g. darált sertés, vagy pulykahús,

500 g. paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l.)
1 cs. spagetti, vagy makaróni (500 g.)
1 nagy fej hagyma, néhány gerezd fokhagyma 
250 g. parmezán jellegű sajt reszelve
, bors, szárított, vagy friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem zöld, kevés olaj, a raguhoz.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

 

A nagyon apróra vágott hagymát, széttört fokhagymát, kevés olajon, serpenyőben pároljuk. A darált húst hozzátéve, kicsit tovább pirítjuk addig, hogy a hús elveszítse rózsaszín színét. Ekkor adhatjuk bele a paradicsomot, vagy sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöld fűszerek hozzáadásával, fedő alatt pároljuk. Kb. 20 perc alatt elkészül. addig forró, sós, vagy ételízesítős vízben megfőzzük a spagettit, majd a kész ragut, a kifőtt tésztára halmozva, a tetejét reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tévhit, hogy a bolognai spagetti, tradicionális olasz étel lenne. A II. világháborúban, a Bolognába bevonuló amerikai katonák hazatérve terjesztették el ezt az étel, amit azóta, spaghetti a la bologneze néven ismert meg a világ. Mindenki, nagy szerencséjére, mert az egész világon, a legkedveltebb ételek közé tartozik.

Mint már megszokhattátokerről is blogoltam:

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/01/bolognai-spagetti-aron-fiam-kedvence.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*