500 g. darált sertés, vagy pulykahús,
500 g. paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré (1/2 l.)
1 cs. spagetti, vagy makaróni (500 g.)
1 nagy fej hagyma, néhány gerezd fokhagyma
250 g. parmezán jellegű sajt reszelve
só, bors, szárított, vagy friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem zöld, kevés olaj, a raguhoz.
A nagyon apróra vágott hagymát, széttört fokhagymát, kevés olajon, serpenyőben pároljuk. A darált húst hozzátéve, kicsit tovább pirítjuk addig, hogy a hús elveszítse rózsaszín színét. Ekkor adhatjuk bele a paradicsomot, vagy sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd a zöld fűszerek hozzáadásával, fedő alatt pároljuk. Kb. 20 perc alatt elkészül. addig forró, sós, vagy ételízesítős vízben megfőzzük a spagettit, majd a kész ragut, a kifőtt tésztára halmozva, a tetejét reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tévhit, hogy a bolognai spagetti, tradicionális olasz étel lenne. A II. világháborúban, a Bolognába bevonuló amerikai katonák hazatérve terjesztették el ezt az étel, amit azóta, spaghetti a la bologneze néven ismert meg a világ. Mindenki, nagy szerencséjére, mert az egész világon, a legkedveltebb ételek közé tartozik.
Mint már megszokhattátok, erről is blogoltam:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/01/bolognai-spagetti-aron-fiam-kedvence.html
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.