Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » bolognai rakott bulgur

felvitel dátuma: 2016-10-19 15:16:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2703
részletes recept
bolognai rakott bulgur
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg bulgur

10 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva

10 dkg füstölt sonka apróra vágva

1 fej hagyma apróra vágva

2 db sárgarépa lereszelve

30 dkg darált pulykahús

1 db kisebb zeller reszelve

3 db paradicsom apróra vágva

1 doboz konzerv hántolt paradicsom villával kissé pürésítve

csipetnyi kakukkfű

25 dkg reszelt sajt

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

: a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A szalonnát zsírjára sütjük, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzátesszük a felaprított bacont, sonkát, és a sárgarépát és darált húst is. Hozzáadjuk a paradicsomokat és reszelt zellert, és kb. 20 percig együtt főzzük, a végén fűszerezzük a kakukkfűvel. Egy tepsibe beletesszük a bulgur felét, ráöntjük a ragut, befedjük a bulgur másik felével. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben jól átforrósítjuk.

Szakács: Gita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*