Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Hús ételek / marha recept » Bográcsgulyás

felvitel dátuma: 2014-07-15 12:11:53       mai nézettség: 2       nézettség: 1941
részletes recept
Bográcsgulyás
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg marhahús kockázva
3 db. sárgarépa, 1 db. petrezselyem gyökér, karikára vágva,
1 kanál zsír,
1 nagyobb hagyma apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 csokor petrezselyem zöld, 1 levél zeller zöld, 1 lestyánlevél összekötve,
1 db zöldpaprika karikára vágva,
1 db. közepes paradicsom meghámozva,
kevés köménymag,
40 dkg. krumpli kockázva,
só, frissen őrölt bors.
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A hagymát, és a fokhagymát, kevés zsíron megdinsztelem, majd hozzáadom a köményt, amivel kicsit együtt pirítom. Beleteszem a kockázott húst. Megsózom, és addig pirítom, míg kifehéredik.
Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés főzés után beleteszem a sárgarépát, a gyökeret, a csokorba kötött zöld fűszereket, és a paradicsomot. (adható hozzá csípős zöldpaprika is ízlés szerint) Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadom a krumplit, és a csíkozott zöldpaprikát, az őrölt piros paprikát, borsot őrlök , és készre főzöm. A legvégén galuskát szaggatok bele, vagy az előre elkészített, de friss csipetkét teszem bele.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*