4 tojás
1 mk ecet
5 dg füstölt szalonna
15 dkg csiperke
Fél zöldpaprika
Fél paradicsom
1 kis hagyma
2 ek tejföl
2 kk pirospaprika
2 ek tejföl
1 púpozott kk liszt
Só
10 dkg rizs
Olaj
A rizst a szokásos módon megfőzzük.
Közben a szalonnát kiolvasztjuk, zsírján az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Először a cikkekre vágott gombát, majd a kockákra vágott paprikát és paradicsomot adjuk hozzá. Megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. Miután megpuhultak, kevés vízzel felöntjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd először a főzőlével keverjük simára, utána besűrítjük vele a gombamártást.
Egy lábasban vizet forralunk, beleöntjük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat. 1 perc után kanállal óvatosan fellazítjuk az aljáról, majd ismét másfél perc után szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat. A lelógó részeket leszedjük.
Tálaláskor tányérra szedünk egy adag rizst, ráültetünk egy tojást, a gombamártással körítjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.