Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Előétel / meleg recept ( tálaláskor ) » Bevert tojás Bakonyi módra

felvitel dátuma: 2013-12-03 13:12:13       mai nézettség: 4       nézettség: 4687
részletes recept
Bevert tojás Bakonyi módra
Hozzávalók 4 személyre:

4 tojás

1 mk ecet

5 dg füstölt szalonna

15 dkg csiperke

Fél zöldpaprika

Fél paradicsom

1 kis hagyma

2 ek tejföl

2 kk pirospaprika

2 ek tejföl

1 púpozott kk liszt

10 dkg rizs

Olaj

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A rizst a szokásos módon megfőzzük.

Közben a szalonnát kiolvasztjuk, zsírján az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Először a cikkekre vágott gombát, majd a kockákra vágott paprikát és paradicsomot adjuk hozzá. Megsózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát. Miután megpuhultak, kevés vízzel felöntjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd először a főzőlével keverjük simára, utána besűrítjük vele a gombamártást.

Egy lábasban vizet forralunk, beleöntjük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat. 1 perc után kanállal óvatosan fellazítjuk az aljáról, majd ismét másfél perc után szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat. A lelógó részeket leszedjük.

Tálaláskor tányérra szedünk egy adag rizst, ráültetünk egy tojást, a gombamártással körítjük.

Szakács: Tetovált lány


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*