Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Betyárleves, vagy pandúrgulyás

felvitel dátuma: 2013-06-23 08:23:27       mai nézettség: 3       nézettség: 4275
részletes recept
Betyárleves, vagy pandúrgulyás
Hozzávalók 8 személyre:

30 dkg. sertésvelő
1 kg. sertéslapocka,
3 db. vöröshagyma
10 dkg. füstölt szalonna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 db. zöldpaprika,

1 db. nagyobb paradicsom
5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
, őrölt bors

25 dkg. csiperkegomba
1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
2 db. sárgarépa,

1 db. petrezselyemgyökér
2-3 babérlevél
kis csokor kapor
2 kiskanál mustár
2 evőkanál almaecet,

2 dl. főzőtejszín 
2 evőkanál finomliszt,

igény szerint csípős paprika,

tejföl a tálaláshoz

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Kóstoljuk! A hús, és a répa állapotát mérjük fel! Utána ízesíthetjük! Ha úgy érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. Mindezekkel ismét felforralva, a levesünk kész.

Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

A tőlem megszokott módon, saját oldalamon is találkozhatsz erről szóló írásommal:

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/06/betyarleves-vagy-pandurgulyas.html

 

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*