Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Utóétel / meleg recept ( tálaláskor ) » Barackos lepény.

felvitel dátuma: 2014-03-17 14:01:00       mai nézettség: 2       nézettség: 3683
részletes recept
Barackos lepény.
Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg kalácsliszt,2,5 dkg élesztő,3 evő kanál cukor,1 mokkás kanál ,2,5 dl olaj,1 tojas 3dl lanygyos tej.Sárgabarack cukor,törött fahéj.

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A lisztet ,sót összekeverem egy tálba.A közepére mélyedést csinálok,ide beleszórok 1 evőkanál cukrot belemorzsolom az élesztőt, öntök 1 dl langyos tejet,villával össze keverem,hirgálok lisztet,és megvárom még a liszt megrepedezik.Hozzá öntöm a maradék 2 kanál cukrot,az olajat a tojást és sima tésztát dagasztok.Meglisztezem a tetejét,és konyharuha alatt duplájára kelesztem.Sütőpapirral bélelt tepsire nyújtom,és még 25 percig hagyom kelni.A kimagozott barackot,szépen sorba rakom a tésztán ,s izlés szerint megszórom cukorral tört fahéjjal.190 fokos sütőben készre sütöm.

Szakács: Ili


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*