Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Barackos habos

felvitel dátuma: 2014-10-11 20:55:42       mai nézettség: 2       nézettség: 776
részletes recept
Barackos habos
Hozzávalók 1 személyre:

Piskóta

hozzávalók:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 púpozott evőkanál liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2  púpozott kakaó
  • 1 csipet só

Krém

hozzávalók:

  • 5 dl habmester
  • 900 g tejföl
  • 6 ek porcukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • A  tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.

Piskótára

hozzávalók:

 

1 üveg sárgabarack lekvár

2 cs. zselatin

Krém tetejére

Hozzávalók:

 

4db nektarin

4db őszibarack

2 evőkanál cukor

1 cs. zselatin

Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

Piskóta:

Elkészítés:

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral és kakaóval A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd a liszt felét, tedd a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.


Krém:


  • A  tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromlevet. Ilyenkor egy jól kenhető krémet kapunk, ami egyáltalán nem folyik.

Piskótára:


Elkészítés:

A lekvárt összetörjük, majd a forró vízben feloldott zselatint hozzáadjuk.

Krém tetejére:


Elkészítés:

A barackot és nektarint meghámozzuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd forráspontig hevítjük, ezután hozzáadjuk a zselatint.

Összeállítás:

 

A piskótát megkenjük a lekvárral, majd fagyasztóba tesszük dermedni. Miután a lekvár megdermedt, rákenjük a krémet, úgy hogy peremet készítünk a széleire (a képeken látszik, én habzsákkal készítettem így nem folyik ki a barack). Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, majd ráöntjük a nektarin-barack öntetet. Ismét hűtőbe tesszük kb. 1,5 órára, hogy az egész jól áthűljön.





 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*