Krém
hozzávalók:
Piskótára
hozzávalók:
1 üveg sárgabarack lekvár
2 cs. zselatin
Krém tetejére
Hozzávalók:
4db nektarin
4db őszibarack
2 evőkanál cukor
1 cs. zselatin
Piskóta:
Elkészítés:
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral és kakaóval A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Krém:
Piskótára:
Elkészítés:
A lekvárt összetörjük, majd a forró vízben feloldott zselatint hozzáadjuk.
Krém tetejére:
Elkészítés:
A barackot és nektarint meghámozzuk és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd forráspontig hevítjük, ezután hozzáadjuk a zselatint.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük a lekvárral, majd fagyasztóba tesszük dermedni. Miután a lekvár megdermedt, rákenjük a krémet, úgy hogy peremet készítünk a széleire (a képeken látszik, én habzsákkal készítettem így nem folyik ki a barack). Hűtőbe tesszük kb. 30 percre, majd ráöntjük a nektarin-barack öntetet. Ismét hűtőbe tesszük kb. 1,5 órára, hogy az egész jól áthűljön.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.