Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Bakonyi sertéscsíkok

felvitel dátuma: 2020-02-23 20:58:51       mai nézettség: 1       nézettség: 636
részletes recept
Bakonyi sertéscsíkok
Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg sertéshús (nekem lapocka volt)
2 fej hagyma
15 dkg szalonna
20 dkg gomba
1/2 dl száraz bor
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 kk pirospaprika
1 mk őrölt szines bors
Ízlés szerint só, bors (esetleg ételizesítő)
2 dl tejföl
1 ek liszt (függ a mártás mennyiségétől)

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Az apróra kockázott szalonnát megpírítjuk, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és zúzott fokhagymát. Üvegesre pírítjuk, rászórjuk a paprikát, beletesszük a kockára vágott húst.
Fehéredésig pírítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.
Ráöntjük a bort és fedő alatt pároljuk. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk)
Amikor a hús megpuhult belerakjuk a szeletelt gombát, kicsit összefőzzük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, kevés hideg vízzel hígítjuk, és besűrítjük a szaftot. Szükség szerint utánaízesítjük sóval, borssal. Köretnek nokedli készült hozzá, de bármilyen tésztával tálalható.

Szakács: Marianna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*