Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Bakonyi rertészelet

felvitel dátuma: 2021-07-26 14:12:31       mai nézettség: 1       nézettség: 448
részletes recept
Bakonyi rertészelet
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg sertés karaj, csont nélkül

50 dkg gomba

1 db zöldpaprika(nálam csípős)

1 db paradicsom

1 db vöröshagyma

1 kávéskanál pirospaprika

 zsír

10 dkg füstölt szalonna

rizsliszt

2 dl tejföl

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A felszeletelt húst, kissé klopfoljuk ki, sózzuk-borsozzuk meg, majd lrizslisztben forgassuk meg, és kevés zsiradékon "kapassuk meg", annyira, hogy a nyers hús színét elveszítse, de nem szükséges készre sütni.
A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki, a pörcöt szedjük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsiradékon a felkockázott hagymát dinszteljük meg, majd  a megmosott felszelt gombát adjuk hozzá, sózzuk meg, majd zsírjára visszaforraljuk, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát.Kb 2 dl vízzel felöntjük, ekkor belerakosgatjuk a hússzeleteket, a szalonna pörcöt  és készre főzzük (kb 15-20 perc alatt). Ízlés szerint tejfölt adhatunk hozzá, de ezt akár tálaláskor is megtehetjük.
Köretnek rizst, galuskát, vagy  tésztát kínálunk hozzá.

Szakács: scarlett69


Film link: https://scarletsite.hu/node/472

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*