Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Bakonyi húsgombóc

felvitel dátuma: 2018-11-14 14:59:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1344
részletes recept
Bakonyi húsgombóc
Hozzávalók 2 személyre:

30 dk darálthús,
1/2 fej vöröshagyma reszelve,
2 gerezd fokhagyma törve,
7 db sampion gomba,
só,
vegeta,
csipet bors, 
3 kanál tejföl,
1 ek liszt,
1 dl víz,
2 ek zsemlemorzsa,
1 ek rizs
2 db tojás
csipet piros paprika,
Tészta, vagy nokedli köretnek.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A darálthúshoz hozzáadom a rizst, a borsot, pici sót, zsemlemorzsát, jól összegyúrom és kis gombócokat formázok belőle.
Kevés zsíron megsütöm egy serpenyőbe, majd félreteszem egy tányérba.
A vöröshagymát lereszel egy pici zsíba, hozzáteszem a fokhagymát, gombát apróra szeletelve és  összedinsztelem.
A  lisztet at ejföllel kikeverem és teszek bele egy pici vegetát is, vizet is és ráöntöm, beleteszem a gombócokat és összefőzöm, fedő alatt megkevergetem közbe és lefedve hűl egy kicsit.
Penne tésztát főztem hozzá.

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*