Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Bakonyi húsgolyók spagetti tésztával

felvitel dátuma: 2014-12-07 12:49:42       mai nézettség: 3       nézettség: 5924
részletes recept
Bakonyi húsgolyók spagetti tésztával
Hozzávalók 3 személyre:
Golyókhoz:
*25 dkg darált sertéshús
*1 tojás
*3 púpos ek zsemlemorzsa
*0,5 kk
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd zúzott fokhagyma)
 
Továbbá:
*1 közepes fej vöröshagyma
*15 dkg gomba
*4 ek olaj
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 dl víz
*, bors
*1 tk liszt
*3,5 dl tejföl
*20 dkg spagetti tészta (Soós Premio 4 tojásos)
Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. (Nekem 24 db lett.)

A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra kockázzuk. A gomba héját lehúzzuk, megmossuk, és apró darabokra vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben 4 ek olajat forrósítunk és a gombócok mindkét oldalát pár perc alatt mérsékelt lángon fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és 2-3 percig együtt pirítjuk. Majd megszórjuk őrölt piros paprikával, beleforgatjuk a gombócokat, felengedjük 1 dl vízzel, meghintjük sóval, borssal és fedő alatt 20 percig hagyjuk főni. Ezalatt párszor átkeverjük, illetve megforgatjuk a gombócokat.

A spagetti tésztát közben sós vízben kifőzzük, hagyjuk lecsöpögni.

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel.

Ha már a víz elfőtt a gombócokról, akkor beleöntjük a tejfölt, majd jól átforgatjuk és hagyjuk besűrűsödni, átmelegedni. ha nem elég sűrűnek találjuk, megszórhatjuk egész kevés liszttel, de óvatosan, mert könnyen liszt ízű lehet, ha túladagoljuk. . Itt érdemes megkóstolni, mert elképzelhető, hogy szükséges még sózni, borsozni.

A gombócokat melegen, a kifőtt spagettivel kínáljuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*