4 dkg zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes vagy jelölten gluténmentes zabpehely darálva)
2 dkg napraforgómagliszt
2 dkg lenmagliszt
2 dkg darált dió
6 g sütőpor
1 tk szárított élesztő
2 db tojás
25 dkg túró
1 tk só
½ tk fokhagymapor
1 db nagy fej, kevés olajon megpirított vöröshagyma
1-1 tk lenmag, szezámmag, tökmag, napraforgó
Csökkentett szénhidrát-tartalmú, tehát nem csak gluténérzékenyeknek, hanem fogyókúrázóknak is jó!
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes vagy olajos kézzel kisebb bagetteket formálunk. A tetejüket ferdén bevágjuk, megszórjuk magokkal, kicsit rányomkodjuk, hogy ne potyogjanak le, és vagy bagettsütőre, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Amíg a sütő bemelegszik 200 fokra, a bagettek pihennek, majd 30-35 perc alatt megsütjük őket. (9 db, 60 perc).
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.