Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal.

felvitel dátuma: 2015-05-14 11:26:50       mai nézettség: 1       nézettség: 2432
részletes recept
Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal.
Hozzávalók 2 személyre:
fehér, vagy zöld spárga,
szeletelt bacon.
 
a mártogatóshoz:
1 pohár joghurt, (150 g.)
1 szál újhagyma zöldje,
kis maréknyi friss kapor,
kevés citromlé,
só, frissen őrölt bors.
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben. Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstöt, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát. Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Újhagymát, kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk. 
 
Más mártogatóssal is finom. Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is. Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/05/baconbe-gongyolt-sparga-martogatossal.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*