1 kisebb fej karfiol
16-18szelet bacon
70 dkg darált hús
2 tojás
só
bors
pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
A megtisztított, egyben hagyott karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kiemeljük és hagyjuk teljesen leszáradni. A darált húst összekeverjük a finomra vágott, kevés zsiradékon megdinsztelt hagymával, összezúzott fokhagymával. Sóval, borssal, kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a tojást, és a zsemlemorzsát. Alaposan összekeverjük. A bacon szeleteket egy sütőpapíron egy pontból kiindulva egy kört képezve lefektetjük. A közepére tesszük a karfiolt, beburkoljuk a fűszeres darált hússal. majd ráhajtogatjuk a baconszeleteket. 175-180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 60 perc alatt megsütjük. Ha a teteje jobban pirulna, érdemes alufóliával letakarni.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.