Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta
1 kisebb füstölt csülök főzve
20 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. fél bögre bab
3 evőkanál árpagyöngydara
1 szál cserkészkolbász
Fűszerek ízlés szerint: pirospaprika, feketebors, kömény, babérlevél, borsikafű, majoránna.
A cserépedény aljára tettem kolozsvári szalonna zsírjában párolt hagyma, fokhagyma keverékét, a szalonnapörcökkel együtt. Rá került a kiáztatott káposzta fele és a beáztatott bab fele. Megszórtam borssal, köménnyel, majorannával, borsikafűvel és pirospaprikával. Tettem bele babérlevelet is. Rákerült a káposzta és a szalonnás-hagymás keverék másik fele, és újra megszórtam a fűszerekkel. A csülköt előre megfőztem és a káposztát a főzőlével öntöttem fel, hogy bőven ellepje. Így tettem a sütőbe. 200 fokon kb. 2 és fél óra kell neki legalább. Az utolsó félórában tettem hozzá egy kis felkarikázott cserkészkolbászt, a nagyobb kockákra vágott csülökhúst és az árpagyöngydarát.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.