Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Babos káposzta füstölt csülökkel, árpagyönggyel

felvitel dátuma: 2020-11-21 21:02:56       mai nézettség: 1       nézettség: 657
részletes recept
Babos káposzta füstölt csülökkel, árpagyönggyel
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta

1 kisebb füstölt csülök főzve

20 dkg kolozsvári szalonna

1 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

kb. fél bögre bab

3 evőkanál árpagyöngydara

1 szál cserkészkolbász

Fűszerek ízlés szerint: pirospaprika, feketebors, kömény, babérlevél, borsikafű, majoránna.

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 150 perc

Elkészítés:

A cserépedény aljára tettem kolozsvári szalonna zsírjában párolt hagyma, fokhagyma keverékét, a szalonnapörcökkel együtt. Rá került a kiáztatott káposzta fele és a beáztatott bab fele. Megszórtam borssal, köménnyel, majorannával, borsikafűvel és pirospaprikával. Tettem bele babérlevelet is. Rákerült a káposzta és a szalonnás-hagymás keverék másik fele, és újra megszórtam a fűszerekkel. A csülköt előre megfőztem és a káposztát a főzőlével öntöttem fel, hogy bőven ellepje. Így tettem a sütőbe. 200 fokon kb. 2 és fél óra kell neki legalább. Az utolsó félórában tettem hozzá egy kis felkarikázott cserkészkolbászt, a nagyobb kockákra vágott csülökhúst és az árpagyöngydarát.

Szakács: Adrien


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*