Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Diétás ételek / vegetáriánus » Babkrémmel töltött gombafejek mártogatóval

felvitel dátuma: 2014-05-06 10:33:37       mai nézettség: 2       nézettség: 2871
részletes recept
Babkrémmel töltött gombafejek mártogatóval
Hozzávalók 4 személyre:
Annyi gombafej, amennyi a saját sütőtáladba egymás mellé belefér
Az én 20 x 28 cm-es tálamba 15 db fért el.
 
A töltelékhez:
20 dkg főtt bab,
1 tojás,
néhány szelet kenyér bele, vagy egy zsemle,
1 kanál házi darált paprika (vagy Erős Pista)
10 dkg kenőmájas,
kevés őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld.
 
A mártogatóhoz:
2 dl tejföl,
1 kanál mustár,
kevés só,
kevés frissen őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
2 szál karikára vágott újhagyma.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:
A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 kanál házi sós, darált paprikával, kevés petrezselyem zölddel kézi mixerrel összedolgozzuk, pépesítjük
A gombafejeket belülről körbevágjuk, majd a töltelékkel megtöltjük. Kevés olíva olajat alá csorgatva, 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük. Használható hozzá konzerv bab is. Ha van kevés maradék, melegszendvics krémként elhasználható.
A mártogató hozzávalóit összekeverem, a gombafejekkel együtt tálalom.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*