Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tízóraira ajánlott étel receptek » Babka

felvitel dátuma: 2020-04-13 17:52:02       mai nézettség: 1       nézettség: 643
részletes recept
Babka
Hozzávalók 1 személyre:
Hozzávalók: 2 dl tej 2,5 dlg élesztő 45 dkg liszt 1 egész tojás 1 tojás sárgája 8 dkg cukor 10 dkg vaj Töltelék: 4 ek holland kakaópor, cukrozatlan 10 dkg cukor 10 dkg vaj Sziruphoz: 0,8 dl víz 8 dkg cukor 2 ek méz
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
A langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, a vajat megolvasztjuk. A többi hozzávalót egybe öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd amikor már kicsit összeállt, az olvasztott vajat is. Kidagasztjuk, letakarjuk, majd 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Amíg kel, a tölteléket összeállítjuk: az olvasztott vajba elkeverjük a cukrot és a kakaóport. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett felületen átgyúrjuk, két részre osztjuk. Mindkét cipót 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Hosszába bemetszést végzünk rajta -nem vágjuk át teljesen- összefogjuk a két tekercset és összecsavarjuk, majd vajjal kikent formába tesszük – én kenyér formába szoktam sütni-. Letakarva még 40 percet pihentetjük. Előmelegített sütőbe 170 fokon kb 30 percig sütjük. Amíg sül a szirupot is elkészítjük: a cukrot, a mézet felolvasztjuk a vizzel. Amint kész a babka, a sütőből kivéve azonnal leöntjük a sziruppal! Jó étvágyat! 😊 Tipp: A sütő aljába, egy tűzálló tálba vizet teszek, ez a gőz jót tesz a kelt tésztának, illetve ha nagyon barnulna a teteje, fedjük be alufóliával és így süssük tovább.
Szakács: Marianna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*