Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Babgulyás

felvitel dátuma: 2018-01-22 16:03:36       mai nézettség: 2       nézettség: 4267
részletes recept
Babgulyás
Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg csont nélküli sertéscsülök 
30 dkg tarkabab 
1 db vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma 
1 nagyobb répa 
1 nagyobb zöldség 
2 db babérlevél 
2 kisebb burgonya
1 teáskanál pirospaprika
1 csipett borsikafű
1 csipett őrölt köménymag
1 db paradicsom
1 db kisebb fehérpaprika
2 evőkanál étolaj
kevés petrezselyem zöldje, amit apróra 
felkockáztunk
ételecet (ez nem fontos)

A galuskához:
1 egész tojás
1 púpos evőkanál liszt
fél kávéskanál só
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 80 perc
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a tarkababot. 
Másnap a babot egy lábosba rakjuk, felöntjük 2 újnyira vízzel, s kb. 20 percet főzzük. 
Ha letelt a 20 perc, akkor leöntjük róla a vizet, mivel nagyon puffasztó étel, de így nem fog
annyira puffasztani, főleg, hogy rakunk bele borsikafüvet is.
Eközben a húst felkockázzuk, majd a krumplit, a zöldséget és a répát is megpucoljuk, s 
felkarikázzuk. 

A kuktába beleöntjük az étolajat, beleszórjuk az apró kockára összevágott vöröshagymát, 
az összezúzott fokhagymát, s kicsit megsózzuk, mert akkor nem fog odaégni a hagyma, 
s kevergetjük. Ha üvegesre dinsztelődött, akkor belerakjuk a húskockákat, s kevergetjük 
addig, amíg minden oldala megpárolódik. 
Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, 
majd rászórjuk a répát, zöldséget, kockára vágott krumplit, az összevágott paprikát és 
paradicsomot. Jól átkeverjük, s felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. 
Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a fehérbors, a babérlevelet. Jól átkeverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e? 
Ha igen, akkor rátesszük a fedőt, s nagylángon addig főzzük, amíg elkezd sisteregni, 
ekkor levesszük a gázt kislángra, s kb. 1 órát főzzük. 
Az én kuktám már nagyon régi, de aránylag új kuktában biztos sokkal hamarább megfő a hús és a bab is.

Közben összekeverjük villával a galuskatésztát egy bögrében. 
Ha letelt az 1 óra, akkor félrehúzzuk a kuktát, s ha már lehet, akkor levesszük a tetejét, s 
megkóstoljuk. 
Ha puhának tűnik és elég sós, akkor a galuskát beleszaggatjuk, s még kb. 
10 percig forraljuk nagylángon, néha megkevergetjük. 
Utána izlés szerint ecetet öntök bele.
Elzárjuk alatta a gázt, s rászórjuk a levesre a petrezselyem zöldjét.

Elis készült a levesünk.
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/243_Babgulyas.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*