Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Főzelék étel recept » Babérleveles krumplifőzelék

felvitel dátuma: 2013-02-13 10:01:04       mai nézettség: 3       nézettség: 6812
részletes recept
Babérleveles krumplifőzelék
Hozzávalók 3 személyre:
  • 8 db közepes krumpli
  • 1 babérlevél
  • 2 tk
  • csipet bors
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felkarikázzuk, ha nagyok, félkarikára vágjuk.

Odatesszük főni, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk.

Ha már majdnem puha a krumpli, a lisztet az olajon megpirítjuk, a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát, kevéske vízzel (kb. 1 dl) hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt, majd egy kis forró levet a főzelékből, hogy ne kapja össze.

Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, és sűrűre főzzük.

Süthetünk hozzá fasírtot, finom sertéspörkölttel vagy csak egyszerű vékonyra karikázott és megsütött virslichipssel.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*