Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Diétás ételek / Gluténmentes » Aranygaluska vaníliasodóval (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2024-09-06 10:38:05       mai nézettség: 1       nézettség: 186
részletes recept
Aranygaluska vaníliasodóval (Gluténmentes)
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

15 dkg Miklós’ Universal mix liszt

10 dkg Maria’s sweet baking mix liszt 

3 dkg cukor

2 dkg friss élesztő

2 db tojássárgája

4 dkg olvasztott vaj

kb. 180-200 ml tej vagy víz

csipetnyi só

A szóráshoz:

10-15 dkg darált dió

10 dkg cukor

5 dkg vaj

A sodóhoz:

7 dl tej

40 g vaníliás pudingpor

3-4 ek cukor
 

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet a robotgép táljába szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgájákat, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, és elkezdjük dagasztani. A vége felé hozzácsorgatjuk az olvasztott, de nem forró vajat. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, gyúródeszkára borítjuk, kézzel ellapogatjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és alaposan kivajazott tortaformába vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk. Vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukros darált dióval a rétegeket. Amikor elfogytak a hozzávalók, ismét letakarjuk, és amíg bemelegszik a sütő 200 fokra, még kelesztjük, aztán betesszük a tésztát a sütőbe, a hőfokot visszavesszük 180 fokra, és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a tészta sül, a vaníliás pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, és ezzel az öntettel tálaljuk az aranygaluskát. 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*